Vragen over Adsl

Home  | Solcon  | Filterbox Kliksafe  | Kliksafe

Kies ADSL met bellen.

VraagAntwoord
Wat is ADSL?ADSL is een snelle verbinding met internet via een normale telefoonlijn. Je betaalt een vast bedrag per maand en je kunt onbeperkt surfen en e-mailen. Je betaalt geen telefoontikken meer. Ook blijf je telefonisch bereikbaar terwijl je online bent. Bovendien is adsl veel sneller dan een gewone telefoonlijn.
Ben ik met ADSL altijd online?Ja, je kunt de computer de hele dag aan laten staan zonder dat het iets extra's kost. De electriteitskosten buiten beschouwing gelaten (Om milieuredenen is het verder ook niet aanbevelenswaardig uw computer de hele dag aan te laten staan).
Nu heb ik internet via de kabel, kan ik overgaan naar ADSL? Het overgaan van kabel naar ADSL is eenvoudig. Wel heb je een ander modem nodig zoals het Fritzbox modem. Internet via de kabel kunt u het beste laten afsluiten kort nadat Internet van Kliksafe of Solcon is opgeleverd.
Ik heb ISDN, kan ik ook ADSL krijgen?ADSL over ISDN is overal verkrijgbaar waar ADSL van KPN Telecom nu leverbaar is.
Kan ik met het Fritzbox modem overal in huis internetten? In principe wel, het is echter wel afhankelijk van een paar obstakels in huis die het signaal kunnen onderbreken. Bijvoorbeeld dikke muren van (gewapend) beton of apparaten die de radiogolven kunnen storen, zoals magnetrons en radio-apparatuur. Ook de nabijheid van andere wireless modems, bijvoorbeeld van je buren, kan van invloed zijn op draadloze internetverkeer. In dat geval word je geadviseerd om een andere kanaal te kiezen. De handleiding bij het solcon telefoniemodem voorziet in een duidelijke instructie hoe dit in zijn werk gaat. Ook kunt u Morren Consultancy bellen
De snelheid die de provider opgeeft, krijg ik die ook? In theorie wel, maar de echte snelheid is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de afstand tussen je adres en de wijktelefooncentrale, de kwaliteit van de telefoonlijn of glasvezel kabel, de kwaliteit van de bekabeling bij je thuis en de gebruikte apparatuur. Door goede apparatuur te gebruiken wordt de kwaliteit van de geleverde apparatuur gewaarborgd. Deze apparatuur is door Kliksafe en Solcon getest.
Wat is dataverkeer?Indien je een website bezoekt, stuurt de webserver het bestand via de internetprovider naar jouw computer. Dit wordt dataverkeer genoemd. De hoeveelheid dataverkeer die je veroorzaakt hangt af van de grootte van de bestanden die je opvraagt. Ook indien u belt via het internet ontstaat dataverkeer.
Wat is upstream snelheid? De snelheid waarmee je informatie verzendt, zoals e-mails en het uploaden van uw website van bijvoorbeeld uw website. Morren Consultancy kan ook eenvoudige of uitgebreide website voor u verzorgen.
Wat is downstream snelheid? De snelheid waarmee je informatie ophaalt, zoals het bekijken van websites. Solcon werkt momenteel met een minimale download snelheid van 8 MB (Kliksafe ook 8 MB). Weliswaar is uw abonnement hierdoor en door het antivirus en spamfilter iets duurder in vergelijking met andere providers. U ontvangt echter meer beveiliging en dus kwaliteit. Dit is dan ook precies het verschil tussen Solcon of Kliksafe en een goedkope provider.
Kan ik naast ADSL ook gewoon analoog inbellen? Ja, naast je ADSL-modem kun je gewone telefoon blijven gebruiken indien je dit wenselijk acht bijvoorbeeld vanwege de beveiliging. In de praktijk gebeurt dit door de meeste mensen maar erg weinig.
Hoeveel pc's kan ik aansluiten op mijn ADSL verbinding? Je kan in principe een onbeperkt aantal pc's aansluiten op je verbinding. Houd er wel rekening mee dat je de verbinding moet delen met de andere aangesloten pc's. Je internet snelheid kan dus lager zijn.

eXTReMe Tracker